• Grablovičeva ulica 14 , 1000 Ljubljana
  • Tel +386 41 25 56 92, Fax +386 1 53 75 751
  • info@merhamet.si
V Novice

Pomoč devetčlanski albanski družini iz Ljubljane

V iskanju boljšega življenja so prišli v Slovenijo, vendar tudi tu razmere niso najboljše, pa vseeno je lažje preživeti …

V torek, 2. junija 2015, smo predstavniki Humanitarnega društva Merhamet obiskali devetčlansko albansko družino, ki je v iskanju boljšega življenja prišla v Slovenijo.

Trenutna situacija v Albaniji na žalost ne omogoča preživetja družine, zato se je pred dvema letoma celotna družina preselila v Slovenijo. »V iskanju boljšega življenja smo prišli v Slovenijo, vendar tudi tu razmere niso najboljše, pa vseeno je lažje preživeti …«, nam je zaupala gospa (mati), ki nas je toplo sprejela v svoj dom.

Oče, mati, sinova, snahi, dva vnuka in dedek se trenutno preživljajo z minimalnimi prihodki. Oče, zaposlen v komunalnem podjetju, zasluži komaj toliko, da lahko plača najemnino in del stanovanjskih stroškov. Starejši sin s priložnostnim delom skrbi za nujno oskrbo družine.

Na pobudo dolgoletne prostovoljke Elizabete Maleškić smo aprila 2015 pričeli z dobrodelno akcijo zbiranja oblačil za otroke. S pomočjo dobrih ljudi smo uspeli zbrati kar nekaj primernih oblačil in igrač ter družino oskrbeti tudi z najnujnejšimi prehrambenimi in higienskimi izdelki.

»Spim na polomljenem kavču z luknjo,« nam je s težkim srcem zaupala mati, zato apeliramo na vse dobre ljudi, da se odzovejo in pomagajo družini. Poleg nujno potrebnih živil in oblačil jim je trenutno potreben tudi kavč z dvojnim ležiščem.

Vabimo vse, da se odzovete in pomagate devetčlanski albanski družini iz Ljubljane. Svojo pomoč lahko ponudite v obliki materialne ali finančne pomoči. Za vse informacije v zvezi z nastalo situacijo nas lahko kontaktirate prek elektronske pošte info@merhamet.si.