• Grablovičeva ulica 14 , 1000 Ljubljana
  • Tel +386 41 25 56 92, Fax +386 1 53 75 751
  • info@merhamet.si
V Novice

Zbiranje pomoči za sirske begunce uspešno zaključeno

Humanitarno društvo Merhamet je v sodelovanju z Islamsko skupnostjo v Sloveniji, v odbobju od 24. do 28. februarja 2017, organiziralo humanitarno akcijo za sirske begunce in njihove družine, ki nimajo osnovnih pogojev za dostojno življenje.

Prostovoljci Merhameta so v vseh prostorih Islamske skupnosti v Sloveniji zbirali hrano za otroke, konzervirano hrano in higienske pripomočke. Akcija zbiranja pomoči je uspešno izvedena.

V 17-tih zbirnih mestih je zbrano šest ton hrane, ki je razdeljena po begunskih centrih kot tudi družinam, ki potrebujejo tovrstno pomoč.

Humanost, ki je bila iskazana skozi ta projekt dokazuje, da obstajajo ljudje, ki so vedno pripravljeni pomagati in ob tem ljudi, ki so brez svoje krivice zapustili domove, ne obremenjuje z dodatnim občutkov krivde za nastalo situacijo. To nas spodbuja in opogumlja, da s podobnimi projekti nadaljujemo tudi v prihodnje.

Zahvaljujemo se vsem, ki so pomagali pri zbiranju pomoči kot tudi vsem prostovoljcem za čas in trud, ki so ga namenili za potrebno organizacijo in realizacijo zastavljenih ciljev.

Vaš Merhamet