In Novice

MERHAMETOVA AKCIJA V MESECU JANUARJU

Januarja 2021 je Humanitarna organizacija Merhamet razdelila 80 paketov hrane, ki štejejo osnovne prehrambne izdelke: moka, olje, riž, testenine, sladkor, sol, mleko in osnovne higienske potrebščine. Merhametova glavna akcija je ”Sadaka za nasmeh”, v okviru katere se uporabnikom Merhametovih storitev delijo paketi prehrambnih in tekstilnih potrebščin. Ob tej priložnosti je razdeljeno 80 paketov tekstilnih izdelkov: moška, ženska in otroška oblačila in obutev, posteljnina, brisače in različni gospodinjski dodatki. V sklopu te akcije je razdeljeno 30 paketov kurbanskega mesa, ki so predvideni za družine v težkih življenjskih razmerah.

MERHAMETOVA AKCIJA V DŽEMATIH ISLAMSKE SKUPNOSTI V REPUBLIKI SLOVENIJI

V obdobju od decembra do januarja je Mešihat Islamske skupnosti v sodelovanju s Humanitarno organizacijo Merhamet razdelil pakete s prehrambnimi izdelki v vseh džematih v Republiki Sloveniji. Ta edinstvena akcija je obrodila sadove in upamo, da bo v prihodnosti prepoznana kot način povezovanja in edinstvenega delovanja.

POMOČ PRISELJENCEM IN NJIHOVIM DRUŽINAM

Humanitarna organizacija Merhamet nadaljuje z redno pomočjo družinam priseljencev, ki živijo na območju Ljubljane in okolice. Veččlanskim družinam se dajejo paketi z večjimi količinami artiklov.

Naši donatorji te mesečne akcije so: gospa Zehida Bajramović s sinovi Irfanom in Mersudom in družina Aide in Jasmina Musića iz Kranja. Toplo se jim zahvaljujemo in molimo k Bogu, da njim in njihovim družinskim članom podari vse najboljše, naj jih spremlja blaginja zdravja in uspeha v zasebnem in poklicnem življenju.

BODI TUDI TI DEL MERHAMETOVIH AKCIJ

Upamo, da se boste vsi vi, ki berete te vrstice, odločili postati del vsaj ene Merhametove akcije. Svojo korist skupnosti in družbi, v kateri živimo, bomo najbolje pokazali s tem, da delamo in dajemo dobro tistim, ki so tega potrebni. Merhametove akcije lahko podprete z donacijo materialnih sredstev na račun HO Merhamet, nakupom prehrambnih artiklov, donacijo tekstilnih izdelkov ali katerega koli hišnega aparata. Predlagamo, da so stvari nove ali dobro ohranjene. Zahvaljujemo se vsem, ki so bili del katere koli Merhametove akcije. Naj vam Bog povrne večkratno in naj naše dejanje pomagati drugemu postane naša zaloga za boljšo družbo, v kateri bodo rasle naslednje generacije.

Bodi človek/Bodi human/Podari iz srca