In

Prijateljstvo brez meja

Zavod Averroes in Zavod Pogreb ni tabu s posebnim programom in z različnimi dogodki obeležujeta 20. obletnico genocida v Srebrenici. Program je poimenovan 8.372 živih spominov, en izmed dogodkov je tudi dobrodelna akcija »Prijateljstvo brez meja«, ki jo podpiramo tudi mi kot partnerska organizacija.

Skupaj z vami želimo izraziti podporo vsem tistim, ki so bili žrtve vojnega nasilja in genocida, ter osrečiti otoke, ki še danes čutijo posledice nepozabljenih grozot.

Vabimo vas k zbiranju igrač in pisanju prijateljskega pisma otrokom, ki so nastanjeni v varnih hišah in centrih v okviru nevladne organizacije Medica iz Zenice, BiH.

Navodila za sodelovanje: 

V obdobju od 18. aprila 2015 do 30. maja 2015 poteka dobrodelna akcija »Prijateljstvo brez meja«, katere namen je, da otroci iz Slovenije obdarijo in razveselijo ‘prijatelja’ iz BiH. V ta namen vsak otrok podari:

  • 1 igračo
  • 1 pismo/risbo s posvetilom

Opomba:
Igrača je lahko rabljena, vendar mora biti ustrezno očiščena in primerna za nadaljnjo uporabo. K igrači naj bo priloženo pismo oziroma risbica s posvetilom.  Darilni paketek naj bo ustrezno označen, da je primeren za deklico oziroma fanta.

Promocijski plakat: “Prijateljstvo brez meja

children-s-garden-preschool-happy-hands-2

Kontakti:

Zavod Averroes
Grablovičeva 14, Ljubljana
T: +386 41 267 176 (Ela)
E: info@averroes.si

Humanitarno društvo Merhamet
Grablovičeva 14, Ljubljana
T: +386 41 896 434 (Amra)
E: info@www.merhamet.si