• Andreja Bitenca 70, 1000 Ljubljana
  • Tel +386 31 432 331, Fax +386 1 53 75 751
  • info@merhamet.si

Dan za spremembe

Dan za spremembe, ki ga Slovenska filantropija v letu 2013 organizira četrtič, bo potekal v petek, 5. aprila in v soboto, 6. aprila.

Prostovoljci širimo solidarnost

Sodelujte tudi vi pri izmenjavi predmetov, ki jih nujno potrebujemo za kvalitetno življenje. Pridružite se vseslovenski prostovoljski akciji in pokažite, da imamo moč – tudi s prostovoljstvom – spreminjati stvari na bolje.

Tema četrtega Dneva za spremembe je izmenjava predmetov, ki jih nujno potrebujemo za kvalitetno življenje: kuhinjski pripomočki, gospodinjski aparati, pripomočki za prostočasne aktivnosti (kolo, rolerji, lopar za tenis … ) in drugi uporabni predmeti (oprema za otroke, mobitel …). Prav tako pozivamo k izmenjavi večjih kosov oblačil, ki bi jih tudi sami še nosili (bunda, plašč, torbica …).

Vsak lahko sodeluje na Dnevu za spremembe

Če ste član društva, zavoda ali aktiven prostovoljec, vas pozivamo, da organizirate aktivnost, povabite sokrajane in druga društva oziroma podobne organizacije. Povežite se na lokalni ravni in že danes pričnite z načrtovanjem svoje aktivnosti! Ekipa Slovenske filantropije vam bo pomagala!

Prav vsak med nami lahko pobrska po svojem domu in zagotovo se bo našlo nekaj takega, kar sami ne potrebujemo več, nekomu drugemu pa bi koristilo.

Pomagamo šolarjem

Kdor bo na dogodku našel kaj primernega zase, bo za izbrano odštel vsaj 0,50 EUR in s tem doniral v šolski sklad lokalne šole. S tokratno akcijo želimo tudi socialno ogroženim osnovnošolcem  omogočiti, da se udeležijo šole v naravi.

Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI.

Akcije načrtujejo v naslednjih krajih: 
Ajdovščina, Bakovci, Cirkovce, Dobje pri Planini, Fram, Grad, Idrija, Izola, Ivančna Gorica, Jesenice, Kamnik, Kočevje, Kranj, Krško, Litija, Ljubljana, Ljutomer, Logatec, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Odranci, Pesnica pri Mariboru, Piran, Pivka, Postojna, Ptuj, Radovljica, Razkrižje, Renče, Ruše, Strunjan, Šempeter pri Novi Gorici, Šentjur, Šmartno pri Litiji, Tolmin, Trbovlje, Turnišče, Velenje, Vipava, Vrhnika, Zreče, Žalec, Žužemberk.