• Andreja Bitenca 70, 1000 Ljubljana
  • Tel +386 31 432 331, Fax +386 1 53 75 751
  • info@merhamet.si

Majhna dejanja velikih ljudi

Humanitarno društvo Merhamet praznuje 20. letnico obstoja v Sloveniji. Merhamet je arabska beseda in v prevodu pomeni ‘milost’. Vsak od nas nosi nekaj dobrega v sebi. Cilj društva je to negovati in spodbujati.

Člani in prostovoljci društva poudarjajo širjenje idej in dejanj solidarnosti med ljudmi, kajti pomoč drugemu bi morala bolj vstopiti v vsakdanje življenje ljudi.

V ta namen so pripravili projekt ‘Človek – Človeku’, kjer z raznimi dobrodelnimi akcijami želijo pomagati socialno ogroženim družinam in posameznikom v Sloveniji. K sodelovanju so povabili ravnateljico, gospo Metko Blatnik iz vrtca Jarše,  kjer so že v mesecu decembru 2012 organizirali prvo dobrodelno akcijo za socialno ogrožene otroke. S pomočjo staršev in otrok so tako zbrali več kartonov igrač, knjigic, oblek in sladkarij za socialno ogrožene otroke v Sloveniji.

Na podlagi prebranega oglasa http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/med-obupom-ponosom so se tokrat starši vrtca Jarše  odločili za drugo dobrodelno akcijo in sicer za pomoč 7 – članski družini  iz Kamnika.

Družina Korez  ima pet otrok,  starih 9, 8, 4, 3 leta in 5 mesece. Živijo v podnajemniškem stanovanju, ki je v lasti občine Kamnik. Zaposlen je samo oče. V mesecu decembru 2012 so imeli veliko finančno stisko, zaradi česar se je nabralo veliko položnic, ki jih niso zmogli plačati. Zato so jim grozili s tožbo. Zaradi strahu pred izgubo najemniškega stanovanja so si denar izposodili, ki ga sedaj ne morejo vrniti.

»Smo na robu obupa, vendar vseeno upamo, da obstajajo dobri ljudje, ki nas razumejo in nam lahko pomagajo«, pravi mamica Sabina Korez.

Tudi tokrat so starši in otroci odprtega srca stopili skupaj in družini olajšali njihovo stisko. Zbrali so kar 10 kartonov prehrambenih artiklov in pelenic za otroke. S svojimi donacijami so presenetili in razveselili družino Korez.

Podjetje Helpy d.o.o., katerega slogan je: “Ker nam ni vseeno” se je pridružilo tej humani akciji in doniralo kar 3 velike kartone plenic.

Prostovoljci MDD Merhamet, ravnateljica, starši in otroci Vrtca Jarše, Ljubljana, sporočajo širši javnosti, da smo ljudje dolžni stopiti skupaj in pomagati drug drugemu. Zato vabijo vse zainteresirane, da se jim pridružijo.

Vse mine, le dobra dejanja so večna.