• Andreja Bitenca 70, 1000 Ljubljana
  • Tel +386 31 432 331, Fax +386 1 53 75 751
  • info@merhamet.si

»Merhamet« razdelil 2.000.000 KM pomoči ogroženim v poplavah in zemeljskih plazovih

Humanitarna organizacija Merhamet iz Sarajeva poslala zahvalo vsem donatorjem iz BiH in diaspore

Zahvaljujoč številnim donatorjem, partnerjem HO »Merhamet« MDD v BiH in tujini, diaspori in državljanom BiH je HO »Merhamet« MDD (Sarajevo) ogroženim v katastrofalnih poplavah in zemeljskih plazovih, ki so prizadeli BiH maja 2014, do zdaj razdelilo pomoč v vrednosti 2.000.000 KM (1.020.699 EUR).

Številne »Merhametove« ekipe so bile tiste, ki so prve prispele na ogrožena območja ter dostavile nujno interventno pomoč, ki je bila v tistem trenutku življenjskega pomena. Poleg humanitarne pomoči, ki je bila dodeljena ogroženim zaradi poplav in zemeljskih plazov, je »Merhamet« organiziral tudi skupinske iftare v mesecu ramazanu.

Pomoč v številkah:

Humanitarno društvo Merhamet (Ljubljana) je v sodelovanju s številnimi društvi, podporniki in prostovoljci uspešno realiziralo dobrodelno akcijo zbiranja humanitarne pomoči za ogroženo prebivalstvo Maglaja, Zavidovića, Doboja, Sanskega Mosta in drugih mest. Zbrano je bilo več kot 250 ton humanitarne pomoči. Po odposlanih 18 konvojih pomoči smo se fokusirali predvsem na zbiranje finančnih sredstev. Večji del sredstev smo namenili obnovi infrastrukture v Topčič Polju, Željeznom Polju, Šerićima, Maglaju ter del sredstev izročili Hayat TV za oddajo „Ispuni mi želju“. V sodelovanju z Osnovno šolo Fram in Vrtcem Rimske Toplice smo uspešno zagotovili tudi nepogrešljive šolske potrebščine in igrače za Osnovno šolo v Željeznem Polju in za poplavljene vrtce »JU djeca Sarajeva«.