• Andreja Bitenca 70, 1000 Ljubljana
  • Tel +386 31 432 331, Fax +386 1 53 75 751
  • info@merhamet.si

Zbiranje šolskih potrebščin se nadaljuje

V okviru zaključnega dogodka »Dan mekteba Ljubljana«, ki je potekal v nedeljo, 31. maja 2015, smo uspešno izvedli dobrodelno akcijo zbiranja šolskih potrebščin »Šolske radosti«. Organizatorja in pobudnika dobrodelne akcije sta bila Zavod Averroes in Humanitarno društvo Merhamet.

K dobrodelni akciji so se vključili otroci in starši vseh starostnih skupin ljubljanskega mekteba ter drugi ljudje dobrega srca. Posebej aktivni so bili otroci najmlajše mektebske skupine pod mentrostvom mualime Ele Porić.

V zelo kratkem času smo uspeli zbrati toliko šolskih potrebščin, da bomo lahko oskrbeli za vsaj en razred šoloobveznih socialno ogroženih otrok. Poleg zbiranja potrebščin smo v tej akciji pripravili tudi posebno pobudo zbiranja finančnih sredstev. S pomočjo ljudi dobrega srca smo zbrali toliko sredstev, da bomo lahko petnajstim otrokom priskrbeli vse potrebne šolske potrebščine za prihajajoče šolsko leto.

Vsako leto je več staršev, ki z grozo gledajo na cene šolskih potrebščin, številni si jih ne morejo več privoščiti. Preverjene informacije kažejo na to, da strošek nakupa potrebščin in obveznega gradiva presega 200 evrov na otroka. Zato vas še naprej vabimo k sodelovanju, da skupaj pomagamo osnovnošolcem in njihovim družinam.

Svoj prispevek lahko daste v obliki šolskih potrebščin ali finančne donacije na transakcijski račun Društva Merhamet.

Humanitarno društvo Merhamet

Grablovičeva ulica 14, 1000 Ljubljana

TRR: SI56 0204 2025 6307 415

Koda namena: Šolske radosti

BIC banke: LJBASI2X

Organizatorju čestitamo za odlično organizacijo zaključnega mektebskega dogodka in prosimo Vsemogočnega Boga, da nagradi vse tiste, ki so in še bodo na kakršenkoli način pomagali pri dobrodelni akciji »Šolske radosti«.

Informacije:

Humanitarno društvo Merhamet

Telefon: +386 41 896 434

Elektronska pošta: info@www.merhamet.si