• Andreja Bitenca 70, 1000 Ljubljana
  • Tel +386 31 432 331, Fax +386 1 53 75 751
  • info@merhamet.si
  • 6 septembra, 2023
  • By A.M.

Aktivnosti med odpravljanjem posledic poplav

Posted In: Novice

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji je v sodelovanju s Humanitarno organizacijo Merhamet organizirala različne načine pomoči za odpravljanje posledic poplav, ki so prizadele Slovenijo. Takoj na začetku so organizirane skupine prostovoljcev, ki so se vključile v čiščenje posledic poplav v Mozirju, Medvodah, Škofji Loki in drugih mestih.

Odprta je bila možnost zbiranja donacij prek Humanitarne organizacije Merhamet, Islamska skupnost pa je organizirala zbiranje prostovoljnih prispevkov v vseh džematih v Republiki Sloveniji. Zbrana sredstva so družinam, ki so jih prizadele poplave, predana kot darilne kartice trgovskega podjetja Merkur. Islamska skupnost je del donacij namenila petih občinam, ki so jih poplave najbolj prizadele: Ljubljana, Škofja Loka, Mozirje, Ljubno ob Savinji in Črna na Koroškem.

Posebej aktivni v odpravljanju posledic poplav na področju Mozirja in Koroške regije so bili imam Bilal Efendić s svojimi člani džemata. Poplave so pustile velike posledice in njihovo odpravljanje bo dolgotrajno. Še enkrat pozivamo vse naše donatorje in ljudi dobre volje, da se vključijo v akcijo zbiranja sredstev in pomoči prizadetim, ki se nadaljuje prek Humanitarne organizacije Merhamet. Na naš naslov še vedno prihajajo prošnje za pomoč pri odpravljanju posledic poplav in vremenskih ujm.

Vsi, ki bi želeli pomagati, to lahko naredite z bančnim nakazilom na spodaj navedene podatke:

 

Humanitarna organizacija Merhamet

Cesta Andreja Bitenca 70, 1000 Ljubljana

TRR.: SI56 2900 0005 0849 003

Koda namena: CHAR

BIC banke: BACXI22

Za več informacij obiščite našo spletno stran www.merhamet.si

Zahvaljujemo se vsem, ki so na kakršenkoli način sodelovali in bili del pomoči pri odpravljanju posledic poplav v Republiki Sloveniji.