• Andreja Bitenca 70, 1000 Ljubljana
  • Tel +386 31 432 331, Fax +386 1 53 75 751
  • info@merhamet.si

Zgodovina

MDD Merhamet je prvotno ustanovljeno leta 1913 v Sarajevu in je delovalo do leta 1946, ko ga je ukinila takratna totalitarna oblast. Ponovno je oživljeno leta 1990 in kot takšno deluje še danes.

Z enakim imenom je pri nas delovalo od leta 1992. Ustanovljeno je bilo predvsem z namenom pomagati beguncem in prizadetim zaradi posledic tedanjih grozot vojne v Bosni in Hercegovini. Naši prvi donatorji so bila slovenska podjetja in posamezniki.

V času vojne smo beguncem pomagalimaterialno in socialno-zdravstveno ter jim omogočili nastanitve v t.i. zbirnih centrih za begunce. Kasneje smo povratnikom v Bosno in Hercegovino nudili tudi finančno in materialno pomoč ter vso administrativno podporo za pridobitev ustrezne dokumentacije (status, dovoljenja za bivanje, ipd.).

Nenehno se trudimo nuditi pomoč tudi vsem tistim, ki nas potrebujejo na območju Republike Slovenije in širše. V sodelovanju s partnerskimi organizacijami, sponzorji, donatorji in posamezniki smo skozi 20-letno delovanje pomagali številnim pomoči potrebnim in izpeljali več projektov ter humanitarnih akcij.