• Andreja Bitenca 70, 1000 Ljubljana
  • Tel +386 31 432 331, Fax +386 1 53 75 751
  • info@merhamet.si
  • 9 aprila, 2024
  • By A.M.

Ramazanske aktivnosti Humanitarne organizacije Merhamet

Posted In: Novice

Humanitarna organizacija Merhamet je v mesecu ramazanu v sodelovanju z Islamsko skupnostjo v Republiki Sloveniji izvedla nekaj različnih aktivnosti.

Prvi projekt je bil Doniraj iftar. Razdeljeni so bili iftarji socialno ogroženim družinam in posameznikom. Ta projekt je bil izpeljan s pomočjo MDD Merhamet v Bosni in Hercegovini. Med ramazanom so v okviru tega projekta razdeljeni iftarji v naslednjih občinah: Bijeljina, Kotor Varoš, Doboj, Skender Vakuf, Prijedor in Višegrad. Prav tako se je v sklopu te akcije in v sklopu projekta »Iftar na kućni prag« razdelilo več iftarjev v različnih delih Bosne in Hercegovine.

Druga aktivnost je zbiranje denarnih sredstev za prebivalce Gaze. Ta sredstva so zbrali člani Mreže mladih iz vseh džematov, ki so na osrednjem iftarju za mladino v Muslimanskem kulturnem centru v Ljubljani skupaj s svojimi predstavniki zbrali določeno vsoto in jo nakazali Rijasetu Islamske skupnosti v BiH, ki je organiziral iftarje v Gazi in ustanovil premično bolnišnico za potrebe tamkajšnjih prebivalcev. Ta projekt je vodila Mreža mladih džemata Ljubljana. Predlagali so, da bi letošnji tradicionalni iftar za mladino lahko bil priložnost za podporo ljudem v Gazi. To je bilo zelo pohvalno s strani naše mladine in pokazatelj njihove zavesti ter solidarnosti. Prosimo Vzvišenega Boga, da jih nagradi za to plemenito dejanje in na Gazo spusti mir.

Tretja pomembna aktivnost Humanitarne organizacije Merhamet je razdelitev mesečnih paketov v okviru akcije »Sadaka za nasmeh«. Ta aktivnost je ena glavnih aktivnosti, ki jih izvaja Merhamet v Republiki Sloveniji. V mesecu ramazanu je v okviru te akcije razdeljenih 60 paketov prehrambnih artiklov. Prav tako je razdeljenih 60 paketov tekstilnih izdelkov, torej moška, ženska in otroška oblačila ter obutev.

Humanitarna organizacija Merhamet vse svoje akcije in aktivnosti izvaja skupaj z Mešihatom Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo muftiju mag. Nevzetu Poriću za nesebično podporo pri delovanju Merhameta na področju Republike Slovenije.