• Andreja Bitenca 70, 1000 Ljubljana
  • Tel +386 31 432 331, Fax +386 1 53 75 751
  • info@merhamet.si

MERHAMETOVA AKCIJA V AVGUSTU

Humanitarna organizacija Merhamet je avgusta promovirala akcijo ”Šolske potrebščine”. Akcija je uspešno zaključena v zadnjem vikendu meseca avgusta. Otrokom, ki so bili pomoči potrebni, smo podelili 50 paketov šolskega pribora. Ob tej priložnosti smo podelili tudi 65 paketov prehrambnih izdelkov in 65 paketov zelenjave, kar je doniral gospod Senad Bilal iz Ljubljane.

Podeljeno je tudi 50 paketov tekstilnih izdelkov v obliki posteljnine, ženskih, moških in otroških oblačil ter obutve. To je do zdaj največja akcija organizacije Merhamet. Od februarja do marca, ko se je začela svetovna pandemija koronavirusa, je Humanitarna organizacija Merhamet podelila več kot 500 paketov prehrambnih artiklov. Akcije so vključevale tudi podelitev tekstilnih proizvodov, šolskega pribora, paketov zelenjave ter mesnih proizvodov oziroma kurban mesa za uporabnike Merhametovih paketov. Vsak mesec so se uporabnikom Merhametovih akcij podelili prehrambni artikli, higienske potrebščine za otroke in odrasle ter mlečni izdelki. Hvaležni smo vsem dobrim ljudem iz cele Slovenije, največ pa tistim iz Ljubljane, ki so prepoznali vrednost Merhametovih akcij in zato redno sodelujejo v vseh aktivnostih in tako krepijo socialno zavest pomaganja drugim in sodelovanju v dobrih delih. Merhametove akcije trajajo vsak mesec, realizirajo pa se zadnjo soboto ali nedeljo v tekočem mesecu. Bodite del dobrega in od sebe podarite tisto najboljše, da bi s to pomočjo lahko zgradili lepšo družbo za sebe in svoje otroke.

MERHAMETOVE AKCIJE POMOČI MIGRANTSKIM DRUŽINAM

Humanitarna organizacija Merhamet od marca vsak mesec pomaga družinam migrantov, ki se nahajajo v Ljubljani in okolici. Vsak mesec se družinam donirajo paketi prehrambnih izdelkov. Prav tako se donirajo tekstilni izdelki v obliki ženskih, moških in otroških oblačil in obutve. Otroci migrantski družin se veselijo paketov šolskih potrebščin, mlečnih izdelkov in higienskih potrebščin.

MERHAMETOVE AKCIJE

Veliko ljudi se je na žalost v zadnjem letu znašlo v različnih težkih življenjskih situacijah. Kdor ni preživel težkega obdobja, ne razume tistih, ki so v težki situaciji. Skozi Merhametove akcije spoznavamo ljudi, ki imajo različne življenjske potrebe. Nekateri ostanejo brez življenjskih priložnosti, drugi pridejo iz tujih držav, bodisi so to migranti bodisi tisti, ki prihajajo na zdravljenje ali imajo v matičnih državah bolne družinske člane. Vsi v Merhametu iščejo nekakšno vrsto pomoči. Da bi lahko uspeli realizirati kakršnokoli akcijo, potrebujemo pomoč dobrih ljudi. Zato vi, ki berete te vrstice, bodite in postanite del Merhametovih akcij. Za vas bo to malo, nekomu drugemu pa pomeni ogromno. Ko pomagamo drugim, pravzaprav gradimo lepše osebnostne lastnosti pri nas samih, ko smo družbeno aktivni, smo izpopolnjeni in srečni. Zato bodi človek in pomagaj drugemu!