• Andreja Bitenca 70, 1000 Ljubljana
  • Tel +386 31 432 331, Fax +386 1 53 75 751
  • info@merhamet.si

MERHAMETOVA AKCIJA V MESECU DECEMBRU

Humanitarna organizacija Merhamet je v mesecu decembru razdelila 50 paketov prehrambnih artiklov in 50 paketov različnih tekstilnih izdelkov v katere sodijo: moška, ženska in otroška oblačila in obutev.

V letu 2020 Humanitarna organizacija Merhamet je zahvaljujoč našim vernim donatorjem in dobrim ljudem uspela razdeliti več kot tisoč paket prehrambnih artiklov.

Naše poslanstvo je nudenje neposredne nujne pomoči uporabnikom ter ozaveščanje strokovne in laične javnosti. Svojo dejavnost izvajamo po načelih nepridobitnosti in prostovoljnosti. Pri delu nas vodijo vrednote solidarnosti in socialne pravičnosti.

Cilj delovanja Humanitarne organizacije MERHAMET je oskrba in dvig materialnega, duhovnega in kulturnega standarda ljudi ne glede na njihovo versko, politično, narodnostno ali kakršnokoli drugo pripadnost.

Želimo si da bi naša pomoč prišla do vsakega ki jo potrebuje. V pogovoru z ljudmi zavedamo se da je pandemija korona virusa s sabo prinesla hude materialne stiske v različnih oblikah.

Merhamet ima svojo stalno mesečno akcijo ”Sadaka za nasmeh”, ki je namenjena zbiranju materialnih, finančnih ali prehrambnih donacij, vse za namen nakupa osnovnih prehrambnih paketov. Vsi, ki ste zmožni in želite biti del Merhametovih akcij, ste dobrodošli pri nas, saj lahko pomagate na različne načine.

Humanitarna organizacija Merhamet od marca vsak mesec pomaga družinam migrantov, ki se nahajajo v Ljubljani in okolici. Vsak mesec se družinam donirajo paketi prehrambnih izdelkov.

Da bi lahko uspeli realizirati kakršnokoli akcijo, potrebujemo pomoč dobrih ljudi. Zato vi, ki berete te vrstice, bodite in postanite del Merhametovih akcij. Za vas bo to malo, nekomu drugemu pa pomeni ogromno. Ko pomagamo drugim, pravzaprav gradimo lepše osebnostne lastnosti pri nas samih, ko smo družbeno aktivni, smo izpopolnjeni in srečni. Zato bodi človek in pomagaj drugemu!