• Andreja Bitenca 70, 1000 Ljubljana
  • Tel +386 31 432 331, Fax +386 1 53 75 751
  • info@merhamet.si

MERHAMETOVA AKCIJA V MESECU MAJU

Humanitarna organizacija Merhamet je v mesecu maju izvedla nekaj aktivnosti, ki so realizirane na naslednje načine: podelitev bajramskih paketov v sodelovanju z Mešihatom Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, realizacija enokratne pomoči v obliki poravnave dolgov ene socialno ogrožene družine iz Ljubljane ter realizacija tekstilnih daril za mlade.

BAJRAMSKO DARILO

Bajramsko darilo je akcija, ki jo je izvedla HO Merhamet v sodelovanju z Mešihatom Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. V tej akciji je bilo razdeljenih 130 prehrambnih paketov za uporabnike Merhametovih storitev. Paketi so vsebovali veliko število različnih prehrambnih artiklov. Zahvaljujemo se Mešihatu IS Slovenije in gospodu Nevzetu Poriću, ki nam je pomagal pri neposredni realizaciji tega projekta. Upamo, da bo takšnih projektov v prihodnosti še več.

PODELITEV TEKSTILNIH IN BAJRAMSKIH DARIL ZA NAJMLAJŠE

V mesecu maju je HO Merhamet dobila 30 novih, čudovitih dekliških športnih copat, ki nam jih je doniral gospod Ševko Karaosmanović iz Ljubljane. Gospa N. N. iz Ljubljane je donirala 10 bajramskih paketov za otroke iz socialno ogroženih družin. Prav tako sta Edvin in Adila Redžematović v imenu svojega najmlajšega sina podarila akiko (kurbansko meso) za uporabnike Merhametovih storitev. Vsem izražamo toplo zahvalo in prosimo Vzvišenega Boga, da njim in njihovim družinam podari obilo zdravja in veliko lepih ter srečnih življenjskih trenutkov.

PORAVNAVA DOLGOV ZA SOCIALNO OGROŽENE DRUŽINE

HO Merhamet je skupaj s člani džemata Kranj omogočila poravnavo dolgov za eno socialno ogroženo družino iz Ljubljane. Vsak mesec na naslov HO Merhamet prispe veliko različnih prošenj za pomoč. Hvala Bogu in našim donatorjem je veliko takšnih prošenj uslišanih. Če določenih situacij ne moremo izboljšati v istem trenutku, to pustimo za druge in boljše čase. Zahvaljujemo se vsem dobrim ljudem in donatorjem, prostovoljcem ter aktivistom HO Merhamet. Upamo, da bodo vsi, ki bodo brali naše vrstice, želeli postati del naših aktivnosti in akcij. Prosimo Vzvišenega Boga, da nagradi vse naše donatorje, jim podari zdravje, uspeh in veliko lepih ter srečnih življenjskih trenutkov. Vabimo vse, da skupaj rastemo v dobrem. Delajmo dobro zaradi sebe in v imenu Boga.

Bodi human/Delaj dobro/Bodi človek!