• Andreja Bitenca 70, 1000 Ljubljana
  • Tel +386 31 432 331, Fax +386 1 53 75 751
  • info@merhamet.si

MERHAMETOVA OKTOBRSKA AKCIJA

Humanitarna organizacija Merhamet je v mesecu oktobru izvajala svojo mesečno akcijo ”Sadaka za nasmeh” in ob tej priložnosti razdelila 85 paketov s prehrambnimi izdelki. Prav tako smo razdelili 50 paketov tekstila, ki vsebujejo moška, ženska in otroška oblačila ter obutev. V teh paketih se pogosto nahajajo posteljnine, prti, zavese, okrasne rute ali okrasni izdelki za dom.

Humanitarna organizacija Merhamet si s svojimi prostovoljci in donatorji prizadeva za to, da vsak mesec priskrbi prehrambne pakete, v katere spadajo osnovne življenjske potrebščine, kot so moka, mleko, riž, testenine, sladkor, sol, konzerve rib, fižola, pakiran pire krompir, sadne marmelade, kava, krompir, čebula, sadje ter osnovni toaletni pribor. Prav tako vsak mesec priskrbijo plenice za otroke oziroma družine, ki imajo majhne otroke.

Prehrambni paketi so vredni toliko, kot so vredne donacije, ki na naslov Humanitarne organizacije prispejo vsak mesec. Naši donatorji ste vsi vi, ki berete to novico. Glede na razmere, povezane z epidemijo, opažamo, da se število tistih, ki potrebujejo našo pomoč, veča iz dneva v dan. Zato upamo, da bo naša organizacija bogatejša za večje število donatorjev in čut do sočloveka v nas še vedno živi.

POMOČ DRUŽINAM, KI POMOČ POTREBUJEJO

Humanitarna organizacija Merhamet deluje skozi nekaj akcij: ”’Sadaka za nasmeh”, ”Ogrejmo mrzle prstke”, ”Šolske potrebščine”, v obliki hišnih obiskov ranljivim družinam, enkratne pomoči v obliki plačila položnic tistim družinam, ki živijo na robu preživetja. Redno delijo kurbansko meso, pakete, ki vsebujejo različno zelenjavo, pakete z mlečnimi proizvodi, tekstilom, tolaetnim priborom, potrebščinami za otroke, kot so plenice, osnovni toaletni pribor, vozički, otroške posteljice ter oblačila in obutev za vse starosti.

Večina nas hvala Bogu živi lepa življenja, z urejenimi odnosi in sredstvi. Na žalost je med nami veliko ljudi, ki so se znašli v različnih življenjskih težavah. Obstajajo tudi takšni, ki se borijo za preživetje. Zato je to besedilo namenjeno vsem nam, saj je naše malo za nekoga res veliko. Vsi, ki želite postati donatorji katerekoli Merhametove akcije, ste dobrodošli. Naša glavna akcija ”Sadaka za nasmeh” se odvija vsak mesec in je za naše uporabnike zelo pomembna.

Bodi human/bodi človek!