• Andreja Bitenca 70, 1000 Ljubljana
  • Tel +386 31 432 331, Fax +386 1 53 75 751
  • info@merhamet.si

MERHAMETOVA SEPTEMBRSKA AKCIJA

Humanitarna organizacija Merhamet je v mesecu septembru razdelila 80 paketov prehrambnih paketov, pakete mleka po 12 litrov in 40 paketov tekstila različnih vrednosti. Paketi tekstila vsebujejo različne izdelke, od moških, ženskih do otroških oblačil. Prav tako v ta asortiment spada tudi obutev za vse letne čase, potrebščine za majhne otroke, kot so otroški vozički, mize za previjanje, igrače, odeje, tepihi, vzglavniki. Donator za to akcijo so bile Ljubljanske mlekarne, ki so donirale 130 paketov mleka po 12 litrov. Projekt se je izpeljal po zaslugi Sanela Alibegića. Mirzet Bajrović je prav tako doniral 50 paketov moke po 10 kilogramov. Prav tako se je v to akcijo vključilo tudi društvo Up z Jesenic, ki je doniralo moko, testenine in različne vrste solat. Vsem se iskreno zahvaljujemo. Soočiti se moramo z dejstvom, da vedno več ljudi išče različne vrste pomoči. Merhamet ima svojo stalno mesečno akcijo ”Sadaka za nasmeh”, ki je namenjena zbiranju materialnih, finančnih ali prehrambnih donacij, vse za namen nakupa osnovnih prehrambnih paketov. Vsi, ki ste zmožni in želite biti del Merhametovih akcij, ste dobrodošli pri nas, saj lahko pomagate na različne načine.

MERHAMETOVA AKCIJA OGREJMO MRZLE PRSTKE

Približuje se zima, zunaj je vedno bolj mrzlo. Številni na žalost nimajo dovolj sredstev, da bi preživeli lepo in toplo zimo. Humanitarna organizacija Merhamet je začela z akcijo zbiranja sredstev za pomoč družinam, ki nimajo dovolj sredstev, da bi si omogočili ogrevanje čez zimo. Tako smo pomagali dve družini in jim omogočili gretje za prihajajočo zimo. Akcija se imenuje ”Ogrejmo mrzle prstke”, namenjena je tistim, ki so najbolj ranljivi. V upanju, da boste tisti, ki to berete, postali del naših akcij, vas toplo pozdravljamo ter se vam zahvaljujemo za pomoč.

MERHAMETOVA POMOČ DRUŽINAM MIGRANTOV

Že nekaj let na žalost traja migrantska kriza, številni so se znašli v precej težkih razmerah. Humanitarna organizacija Merhamet se trudi, da bi migrantskim družinam omogočila osnovne prehrambne pakete, toaletni pribor za otroke, obutev, oblačila ter mlečne izdelke. V upanju, da bodo naši otroci jutri gradili boljši svet in lepšo družbo, vas vabimo da postanete družbeno aktivni in koristni ter tako sodelujete z Merhametovo ekipo za boljši jutri in lepšo prihodnost za vse nas.